Image

Jernhusen köper Centralhuset i Göteborg

TRANSAKTIONER Jernhusen förvärvar Centralhuset i Göteborg, som ligger i direkt anslutning till Centralstationen, med tillträde i november 2009. Fastighetssverige uppskattar köpeskillingen till en bit över 400 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Oktober 2009

Jernhusen kommer att samordna förvaltningen och utvecklingen av de två fastigheterna som redan idag upplevs som en enhet av resenärerna.

- Centralhuset är en modern fastighet i gott skick som vi vill utveckla vidare till att vara bland de mest attraktiva på Göteborgsmarknaden. Ur ett strategiskt perspektiv är förvärvet viktigt för oss. Det ger oss bättre möjligheter att kunna utveckla hela stationsområdet och knyta ihop det med både Nordstaden och den kommande Västlänken, säger Per Berggren, vd i Jernhusen.

Centralhuset är sammanbyggt med den äldre stationsbyggnaden och inrymmer idag en rad butiker och annan service. För Jernhusen är det naturligt att förvärva fastigheten för att kunna ta ett helhetsgrepp om utbud, service och utveckling.

- Det känns bra att vi nu kan ta hela ansvaret för stationen och skapa en enhetlig miljö med den service och det utbud som resenärerna önskar, säger Per Berggren, vd på Jernhusen.

Jernhusen ser mycket långsiktigt på utvecklingen av stationsområdet i Göteborg och vill få fler att resa kollektivt genom att göra knutpunkten i regionen än mer attraktiv och effektiv.

Genom förvärvet finns också goda möjligheter till samordningsvinster med de fastigheter Jernhusen redan äger på platsen och som har en väl fungerande förvaltningsorganisation.

Centralhuset omfattar 10 600 kvadratmeter uthyrningsbar area uppdelat på handel och kontor.

Savills har varit rådgivare till Jernhusen i förvärvsprocessen. Tenzing har varit rådgivare åt säljaren III (Internationales Immobilien Insititut GmBh).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige