Image
Bild: Lars Gitz Architects

Jättesatsning på studentbostäder när Basecamp gör Sverigeentré

Transaktioner Det blir en av Sveriges största satsningar på studentbostäder, när det internationella konceptet Basecamp Student nu gör sin första svenska etablering. Valet föll på Skandia Fastigheters hållbarhetscertifierade stadsdel Masthusen i Malmö, och de 640 rummen kommer att öka stadens studentbostadsbestånd med 30 procent.
Publicerad den 21 November 2019

Masthusen i Västra Hamnen är Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel. Här har Skandia Fastigheter utvecklat kontor, handel, bostäder och samhällsservice, med fokus på låg miljöbelastning och levande, trygga miljöer. Nu kompletteras området med studentbostäder, genom försäljningen av fastigheten Tåten 1, bestående av en byggrätt där Basecamp Student ska uppföra ett kvarter om cirka 19 000 kvadratmeter i 6-9 våningar. Det blir runt 640 möblerade rum och gemensamma ytor, med beräknad inflyttning 2022.

Basecamp Student finns idag på sex platser i Danmark, Tyskland och Polen. Konceptet tar studentboende till en ny nivå genom stort fokus på design och service, med planerade aktiviteter, nätverkande, träning, underhållning och mycket mer.
– Vi är oerhört glada över att äntligen kunna ta steget över sundet och etablera oss i Sverige. Malmö är dessutom en spännande stad med en ung och växande befolkning där universitetens och studenternas roll kommer att öka framöver. Vi ser fram emot att bidra till att stärka Malmö som studieort, inte minst genom att erbjuda ytterligare drygt 640 studenter ett boende.
– Basecamp Students vision är att utveckla studentbostäder som inte bara är en bas för den enskilda studenten utan också bidrar till att skapa en social och inspirerande bostadsmiljö, säger Jesper Dam, partner och vd för Basecamp Student i Skandinavien.

– Basecamp Students etablering bidrar stort till vår och stadens gemensamma ambition om att Masthusen ska vara Västra Hamnens multifunktionella nav. Parallellt med detta planerar vi nu för ännu ett kvarter, som bland annat kommer att innehålla ett mobilitetshus och en förskola i fem våningar med 4 000 kvadratmeter grönytor, varav hälften på tak.
– Vi har också ambitionen att tillgängliggöra taket efter förskolans öppettider så att Malmöborna kan få ta del av den fantastiska miljö vi tillför området, säger Tim Prevolnik, marknadsområdeschef i Malmö på Skandia Fastigheter.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige