Image
Jacob Götzsche.
Jacob Götzsche. Bild: Caverion

Jacob Götzsche ny vd för Caverion Corporation

Karriär Jacob Götzsche har utsetts till vd och koncernchef för Caverion Corporation med start den 9 augusti.
Publicerad den 20 Maj 2021

Jacob Götzsche tar vid i Caverion efter en lång internationell karriär på ISS, en global aktör inom Facility Management. Senast har Jacob haft positionen vd Europa och varit en del av ISS koncernledning där han rapporterat till koncernchefen. Under sin karriär hos ISS har Götzsche även haft olika regionala ledarskap, finansroller samt ansvarat för förvärv.

– Jacob Götzsche har bred internationell erfarenhet från ett globalt tjänsteföretag med djup insikt i alla våra kärnområden. Han är en välkänd och respekterad ledare i branschen och har en stark historik när det gäller att driva lönsam tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Hans operativa ansvar har inkluderat Facility Management, tekniskt underhåll och stora kunduppdrag. Hans förmåga att fokusera på människor och bygga multinationella, högpresterande team med mångfald blir en stor tillgång för Caverion, säger Mats Paulsson, styrelseordförande i Caverion Corporation.

– Styrelsen är övertygad om att Jacob Götzsche är rätt person att leda Caverion in i framtiden och att han kompletterar den stora kompetensen som redan finns i vår ledningsgrupp optimalt.

Jacob Götzsche:
– Jag är glad och hedrad över att bli en del av Caverion och att få leda företaget tillsammans med en mycket erfaren ledningsgrupp. Jag ser fram emot att arbeta med alla inom Caverion samt med våra kunder för att leverera hållbara resultat. Att stärka, leda och motivera människor med respekt och tillit, är för mig nyckeln till framgång. Jag har också en inneboende passion för att bygga prestationer via min operativa erfarenhet och min bakgrund inom ekonomi. Dessutom har jag arbetat i många olika branscher inklusive strikt reglerade branscher. Detta har gett mig en djup kommersiell insikt och förståelse för kundens behov. Allt detta kommer jag att använda för att skapa värde för alla intressenter i Caverion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige