Image

Inte ens kommunalrådet visste något

AFFÄRER Inte ens kommunalrådet i Oskarshamn visste att kommunen är delägare i bland annat Ica Maxi i Kristianstad. - Man kan ju tycka att vi som politiker borde ha koll på sådant här. Nu måste vi göra det klokaste och bästa av situationen och se till att den inte inträffar igen. Jag försöker medverka till en total öppenhet det här, säger Peter Wretlund (s).
Publicerad den 17 Oktober 2008

Oskarshamns kommun har satsat 62,6 miljoner kronor i delägarskap i ett fastighetsbolag. Inte ens kommunalrådet Peter Wretlund kände till vad bolaget satsat pengar i, skriver tidningen Östran.

- Den information som jag och tidigare oppositionsrådet Leif Hammarqvist fick 2006 var att det handlade om ett bolag som ägde fastigheter där kommuner och landsting var hyresgäster, säger Peter Wretlund, till Östran.

- Jag blev också överraskad när jag förstod att vi var med och ägde andra fastigheter. Jag tycker det känns konstigt och märkligt att inte ha fått den informationen, säger han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige