Image

Ingmar Bergmans fastigheter ska säljas

AFFÄRER Ingmar Bergmans fastigheter på Fårö ska säljas. Ingen av Bergmans egna arvingar, de nio barnen, har råd att förvärva fastigheterna, men är angelägna om en "seriös" köpare.
Publicerad den 8 Augusti 2008

Ännu har ingen mäklare utsetts, skriver Dagens Nyheter.
- Det är inte klart, och det tar tid när det är många inblandade, säger boutredningsmannen advokat Claes Essén till DN. Han syftar då på de nio barnen.

Sonen Daniel Bergman sa tidigare i sommar att han såg en tidsgräns för försäljningen vid slutet av år 2009, men Essén tycker att det är väl optimistiskt.

En budgivare kommer i alla fall att vara en stiftelse med syfte att förvärva fastigheterna och skapa ett Bergmancenter. Stiftelsen håller på att bildas och har precis fått ett namn, skriver DN: Stiftelsen Bergmancenter på Fårö. Vilka som ska sitta i styrelsen eller stå som grundare är emellertid inte klart.

- Den är en delikat fråga som vi grunnar på, säger Jannike Åhlund, som under senare år ansvarat för Bergmanveckan på Fårö.

Med på tåget finns i alla fall en än så länge hemlig finansiär som enligt Åhlund både är \″solid och pålitlig\″.

- Vi skulle vilja skapa ett center med tre lokaliteter: Fårö skola, bostadshuset Hammars och Bergmans privata biograf. Stiftelsen kommer att vilja köpa Hammars, men vi vet ju inte hur och när det säljs; om alla hus säljs samtidigt eller ett i taget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige