Image

Industrilokal blir bostäder i Sundbyberg

BYGG Nära Sundbybergs Centrum, granne med Kyrkoparken, bygger Besqab om den gamla matsilverfabriken till 20 lägenheter.
Publicerad den 17 April 2009

Behovet av stora lägenheter i Sundbyberg är stort då staden till största delen består av små lägenheter i 30- och 40-tals hus. Besqab ser därför positivt på byggstarten av projekt Silverfabriken i kvarteret Hejaren, där de 20 lägenheterna kommer att fördelas på 2-4 rum och kök om 43,5-122 kvadratmeter, med tonvikt på de större lägenheterna.

Byggnadens historia och karaktär ger det här projektet mycket speciella och värdefulla förutsättningar. Industrifastigheten, där det både bedrivits yrkesskola och pressats matsilver i över 30 år, är en historisk miljö med unika detaljer som tas tillvara i bostäderna av arkitekt Lars Nordling. Byggstarten äger rum sommaren 2009 och den kulturmärkta fasaden behåller sin karaktär av 50-tal med väggar i ljusgrå puts och granitfris runt entrén. Även trapphuset är kulturmärkt och kommer att behålla sina utmärkande drag. Byggnaden är kvarterets nu äldsta hus, byggt 1916, men är ombyggd vid flera tillfällen och området i övrigt domineras av 30-tals bebyggelse i funkisstil.

- Det är ett spännande och utmanande arbete att förvandla och förädla byggnaden till en ny unik boendemiljö. Det centrala läget, samt den lugna och charmiga omgivningen, kommer att erbjuda våra kunder ett boende där det gamla husets charm behålls samtidigt som de får tillgång till nybyggnationens alla fördelar, säger Joachim Engberg, projektledare på Besqab

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige