Image
Bjarne Borg.
Bjarne Borg. Bild: Index

Index i nytt Florida-projekt

Ekonomi/Finansiering Index Investment Group kan nu presentera nästa stora Floridaprojekt. I Royal Palm Beach, cirka en timme norr om Miami och precis utanför fashionabla Palm Beach kommer en helt ny stadsdel att byggas. Det kommer att bli lägenheter, villor, en park, ett nytt modernt utomhusköpcenter och även en skola. Arbetet på platsen kommer att påbörjas inom kort. Index Investment Group finansierar projektet med 28 miljoner dollar via dotterbolaget Custos Funding.
Publicerad den 3 Juni 2022

I området i Royal Palm Beach som Index Investment Group nu är med och finansierar, ska en helt ny stadsdel med ett nytt town square, med över 1 000 hyreslägenheter totalt i projektet, varav 401 i den etapp som Index nu finansierar, och upp emot 150 enfamiljshus byggas. I området kommer Index även bygga och finansiera en grund- och gymnasieskola för cirka 1 500 elever.

– Vi har blivit en väl ansedd partner och aktör i Florida och potentialen här är fortfarande enorm i en av de allra snabbast växande delstaterna, säger Bjarne Borg, CEO Index Investment Group USA, från det amerikanska huvudkontoret i Jupiter, Florida.

Totalt handlar det om ett markområde på över 80 hektar. Projektet är ett samarbete med det privatägda familjeföretaget Tuttle Royale som har nästan 20 års erfarenhet av fastighetsinvesteringar i Florida. I området har sedan tidigare ett lägenhetskomplex med 390 lägenheter färdigställts med en beläggning om 99 procent.
– Det här projektet ger oss möjligheten att skapa fler och ännu bättre affärer, säger Bjarne Borg.

Index Investment Group färdigställer i år ett stort projekt utanför Tampa om 444 hyresrätter och har totalt utvecklat över 3 000 bostäder i Florida.
– Vi har byggt upp en väl utvecklad lokal kompetens för att identifiera attraktiva fastigheter där vi kan optimera potentialen och skapa goda flöden och värden, tillägger Bjarne Borg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige