Image

Ica köper av Vasakronan - tänker starta nytt bolag

TRANSAKTIONER Ica Fastigheter köper en fastighet i Göteborg av Vasakronan för 295 miljoner kronor.
Ica har också intentionen att bilda ett nytt fastighetsbolag tillsammans med externa investerare.
Publicerad den 9 Mars 2010I fastigheten i Kallebäck i Göteborg finns en av Sveriges största Ica Maxi Stormarknad, samt övrig handel och kontor. Säljare är Vasakronan och köpeskillingen uppgår till cirka 295 miljoner kronor.

- I och med detta strategiska förvärv säkrar Ica utvecklingen av en viktig marknadsplats. Detta är även ett led i vår nya strategi att vara en köpare av befintliga fastigheter, säger Bo Liffner, vd för Ica Fastigheter.

- Vi har utvecklat den här byggnaden till en attraktiv produkt men att äga fastigheter för handel i ytterområden tillhör inte vår kärnverksamhet. Ica Fastigheter är en naturlig köpare och vi är mycket nöjda med affären, säger Åke Pettersson, transaktionschef på Vasakronan.

Ica Fastigheter har dessutom planer på att bilda ett nytt fastighetsbolag tillsammans med externa institutionella investerare. Ett nytt samägt bolag skulle ge Ica Fastigheter ökade möjligheter att kontinuerligt investera i befintligt butiksnät för att behålla och stärka Icas marknadsposition.

- Vår intention är att bilda ett fastighetsbolag tillsammans med långsiktiga och
finansiellt starka investerare. Genom ett samägt bolag skulle vi kunna
bibehålla Icas intresse i ett ökat antal strategiska marknadsplatser och
samtidigt skapa bra förutsättningar för Icas kärnverksamhet, säger Bo Liffner.

Jones Lang LaSalle var säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige