Image

Hyresbostäder uppmanar hyresgäster att tjalla

OJDÅ! Tjalla på din nedskräpande granne – få en blomstercheck som tack för hjälpen. Så försöker Hyresbostäder i Växjö få bukt med problemen med hyresgäster som lämnar sopor vind för våg utanför sopstationerna.
Publicerad den 4 Juni 2008

Hyresbostäder har 650 lägenheter i området Dalbo. Förutom miljöhus finns även anvisad plats för grovsopor. Ändå hamnar både soppåsar och möbler utomhus.

- Vi har verkligen försökt med information, och det på fem olika språk. Vi gör ju inte det här för att sätta dit någon, säger Fredrik Hagblom, Hyresbostäders områdesansvarige till Hem & Hyra.

– Vi lägger ner jättemycket tid på detta och vi vill få en dialog med dem som inte förstått att det är ett problem när soporna inte läggs där de ska.
Enligt Fredrik Hagblom märks redan effekt av uppmaningen.

– Vi har fått in lite tips och vi har pratat med berörda som även erkänt. Och det verkar som att fler börjar skärpa till sig. Vi hoppas i alla fall att det är så, säger Hagblom till Hem & Hyra.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Så räntekänsliga är bolagen

Lista 25 punkter ner. Så inledde Riksbanken sin första sänkning av styrräntan på åtta år. Med det senaste räntebeskedet för ögonen så har Fastighetssverige tagit en närmare titt på bolagens räntetäckningsgrad för att ta reda på hur räntekänsliga de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige