Image

HSB startar nytt finansbolag

Bolag HSB har bildat ett nytt nationellt bolag, HSB Finansstöd AB. Bolaget kommer att utföra betaltjänster för bostadsrättföreningar, och andra kunder som köper ekonomisk förvaltning av en regional HSB-förening.
Publicerad den 24 September 2018
Sofie Kjellin. Bild: HSB
Sofie Kjellin.

Vd för HSB Finansstöd är Sofie Kjellin, tidigare chefsjurist på HSB Riksförbund.

– Det känns väldigt bra att vi nu kan erbjuda våra medlemmar och kunder ännu tryggare erbjudande genom att vi nu verkar under Finansinspektionens tillsyn, säger Sofie Kjellin, vd HSB Finansstöd.

Samordningen som sker genom HSB Finansstöd bidrar till att HSBs kooperativa verksamhet långsiktigt säkras. HSB kan även i framtiden bidra starkt till att nya bostäder byggs. Och kundernas betalflöden kommer att utföras säkert och enligt gällande regelverk.

HSB satsar vidare på att utveckla digitala tjänster mot kunder och det bidrar till att HSB kan erbjuda trygga och säkra lösningar för kunder för att exempelvis attester av utbetalningar, och andra moment i att göra en betalning från en bostadsrättsförening.

– Detta gör inte bara HSB mer effektivt, vi skapar också bättre förutsättningar att förhindra bedrägerier, säger Sofie Kjellin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige