Image
Niklas Rönn, vd Hogia.
Niklas Rönn, vd Hogia. Bild: Hogia

Hogia fortsätter satsa på fastighetsbranschen

Ekonomi/Finansiering Sedan förvärvet av fastighetssystemet Din Hyresvärd i mars har Hogia jobbat vidare och tar nu nästa steg: ett molnbaserat ekonomisystem, OpenBusiness, har anpassats för att hantera fastighetsbranschens behov.
Publicerad den 20 November 2023

En stor utmaning för fastighetsbranschen är hur moms ska hanteras på inkommande fakturor. Med hjälp av AI och machine learning har Hogia utvecklat en funktionalitet som gör det enkelt att dra rätt moms på inkommande fakturor.

– Även om Hogia är en heltäckande leverantör vill jag vara tydlig med att kunder inte måste välja alla våra lösningar. Vi ser framtidens fastighetsförvaltning som ett ekosystem av partners. Olika system och funktioner ska vara enkla att integrera och anpassa utifrån förändrade behov. Men givetvis hoppas vi att det naturliga valet blir Hogia som helhetslösning – det innebär bland annat fördelar som gemensam support, säger Mikaela Falk, verksamhetsansvarig på Hogia Fastighetssystem.

Marknadens fastighetssystem har länge dominerats av ett fåtal aktörer. Mikaela Falk anser att Hogia DinHyresvärd är uppstickaren som utmanar branschen att utvecklas.

– Vår målsättning är att bli den ledande systemleverantören till fastighetsbranschen. Satsningen är helt rätt i tiden. Det första steget var förvärvet av DinHyresvärd i våras, som gjorde oss till en helhetsleverantör. Vår goda ekonomiska situation gör att vi har musklerna att satsa långsiktigt och vi siktar på att Hogia Fastighetssystem ska fördubbla sin omsättning inom tre år. Hittills har försäljningen i år överträffat våra mest offensiva prognoser, säger Niklas Rönn, vd Hogia AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige