Image
Hemsö utvecklar åt Röda korset.
Hemsö utvecklar åt Röda korset. Bild: Hemsö

Hemsö utvecklar äldreboende i Essen åt Röda Korset

Bygg/Arkitektur Hemsö utvecklar ett nytt äldreboende och korttidsboende med en uthyrningsbar yta om 6 000 kvadratmeter med 116 platser i staden Essen i delstaten Nordrhein-Westfalen. Ett 20-årigt hyresavtal har ingåtts med DRK-Kreisverband Essen e. V, en del av tyska Röda Korset. Investeringen uppgår till 22 miljoner euro.
Publicerad den 22 Oktober 2024

DRK-Kreisverband Essen e.V. har varit verksamma i Essen i över 135 år. Precis som de flesta lokala föreningarna inom tyska Röda Korset är förbundet i Essen både en nationell hjälporganisation och en operatör av sociala tjänster som vård och äldreomsorg.
– Projektet i Essen är ett av flera nybyggnadsprojekt som Hemsö genomför i Tyskland. Behovet av ny social infrastruktur är stort i Tyskland och vi är glada över att få bidra med efterfrågade nya äldreboendeplatser. Vi ser fram emot att starta projektet i Essen och att utöka vårt samarbete med tyska Röda Korset, säger Jens Nagel, Tysklandschef på Hemsö.

Byggstart är planerad till oktober 2024 och färdigställandet beräknas till början av 2026. Äldreboendet kommer att miljöcertifieras enligt DGNB Silver.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Niam växa inom bostadssegmentet

Bolag Niam stärker sin bostadssatsning med ytterligare en fastighet i Stockholm. Efter förvärvet av 203 lägenheter i Barkarbystaden från Citycon berättar Henrik Gerdin, fondchef på Niam, om bolagets målsättning inom segmentet, vilka marknaderna man tittar på att investera i och vilka boxar som behöver checkas av för att en fastighet ska klassas som intressant.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige