Image

Hemsö köper skolor av Riksbyggen

Transaktioner Hemsö fastighets köper två skolfastigheter i centrala Norrköping av Riksbyggen för 98 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Augusti 2011

Fastigheterna ligger i Norrköpings gamla industriområde som idag har rustats upp och byggts om, bland annat till moderna utbildningslokaler. Fastigheterna är centralt belägna med goda kommunikationer och promenadavstånd till Norrköping centrum.

- Fastigheterna utgör ett bra komplement till vårt övriga bestånd i Norrköping. Det är centralt belägna skolfastigheter med hyresgäster vi redan känner och har ett bra samarbete med, säger Hemsös vd Per Berggren.

Fastigheterna har en uthyrningsbar yta på cirka 10 100 kvadratmeter. Hyresgäster är John Bauer gymnasieskola och Prolympia grundskola med idrottsinriktning.

Savills var rådgivare till säljaren Riksbyggen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige