Image

Hemfosa tar ytterligare steg mot delning

Bolag Hemfosa ansöker om godkännande från obligationsinnehavarna om att ändra villkoren. Samtyckesförfarandet utgör ett ytterligare steg för att möjliggöra för Hemfosa att dela ut aktierna i Nyfosa under det fjärde kvartalet 2018.
Publicerad den 13 Augusti 2018

Hemfosa har begärt att Nordic Trustee & Agency AB (publ), i dess roll som agent för innehavarna av obligationerna, inleder ett skriftligt förfarande i enlighet med villkoren för Obligationerna. Syftet med det skriftliga förfarandet är att innehavarna av obligationerna ska godkänna en ändring av villkoren för obligationerna som tillåter en potentiell utdelning av aktierna i Hemfosas helägda dotterbolag Nyfosa till Hemfosas stamaktieägare.

Förutsatt att Förslaget godkänns med erforderligt kvorum och av en tillräcklig majoritet samt att Hemfosas aktieägare på Hemfosas extra bolagsstämma beslutar att dela ut aktierna i Nyfosa till Hemfosas stamaktieägare kommer varje innehavare av obligationerna erhålla en grundpremie (s.k. Base Fee) motsvarande ett belopp om 0,05 procent av nominellt belopp per obligation som respektive innehavare innehar den 17 september 2018.

Under ovan angivna förutsättningar har varje innehavare av obligationerna som röstar för förslaget och inger en korrekt ifylld röstsedel till Agenten senast klockan 17.00 den 28 augusti 2018 även rätt att erhålla en extrapremie (s.k. Early Bird Fee) motsvarande ett belopp om 0,15 procent av nominellt belopp per obligation som innehavaren röstat för.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige