Image

Hemfosa har sålt – gjort 20-procentiga vinster

Bolag Hemfosa har hittills för det mesta återfunnits på köpsidan. Men man har också sålt för cirka 250 miljoner kronor. - Vi har gjort vinster om cirka 20 procent. Det är lättförtjänta pengar, säger Hemfosas vd Jens Engwall till Fastighetssverige.
Publicerad den 26 Januari 2011

Hemfosa har i dag ett fastighetsvärde om cirka 11,5 miljarder kronor om man räknar både tillträdda och köpta men ännu ej tillträdda fastigheter.

Jens Engwall räknar med att fortsätta köpa under årets första halvår – men bolaget har också genomfört en del försäljningar.

- Vi har börjat känna lite grann på marknaden och sålt för 250 miljoner kronor. Den största affären var när man sålde 300 bostadsbyggrätter till Peab för 110 miljoner kronor.

- Vi köpte dem för 90 miljoner kronor. Sedan är det en del småfastigheter som vi har sålt för bra vinster. Vi ligger på i snitt 20 procent i vinst på de försäljningar vi har gjort. Det är bra med tanke på att vi köpte allt under 2010, säger Jens Engwall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige