Image

Heba sänker sin vinstprognos

Bolag Heba ändrar en aning in i sin vinstprognos i halvårsrapporten. 2011 års resultat, före skatt och exklusive värdeförändringar och fastighetsförsäljningar, förväntas bli ”lägre” än föregående år. Tidigare formulerades det i prognosen att resultatet skulle bli ”något lägre”. Orsakerna är ökade finansiella kostnader och minskade hyresintäkter till följd av fastighetsförsäljningar.
Publicerad den 8 Augusti 2011

Heba redovisar ett resultat efter finansnetto på 170 miljoner kronor (79) för det andra kvartalet 2011.

Bruttoresultatet var 35 miljoner kronor (36).

Värdeförändringar på fastigheter var 156 miljoner
kronor (57).

För halvåret redovisas ett resultat efter finansiella poster på 206,8 (112,3) miljoner kronor. I resultatet ingår värdeförändringar, förvaltningsfastigheter och räntederivat med 170,5 (72,4) miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige