Image
Bild: Therese Aronsson

Här finns Stockholms bästa fastighetsföretagarklimat

Stockholm Sollentuna toppar Fastighetsägarna Stockholms undersökning om fastighetsföretagarklimatet 2011. De lokala fastighetsägarna i Sollentuna är främst nöjda med näringslivsklimatet och de ekonomiska förutsättningarna. Högt betyg sätts också på de allmänna kommunikationerna, sophanteringen och kommunens engagemang i centrumutvecklingen.
Publicerad den 14 December 2011
Sollentuna har Stockholms bästa fastighetsföretagarklimat. Här syns Sollentunas kommunhus. Foto: Therese Aronsson. Bild: Therese Aronsson
Sollentuna har Stockholms bästa fastighetsföretagarklimat. Här syns Sollentunas kommunhus. Foto: Therese Aronsson.

– Sollentunas närhet till Arlanda och Stockholm city passar många företag. Starka företag som utvecklas är grunden för regionens välstånd. Vi arbetar därför aktivt med både fastighetsägare och företag för att skapa tillväxt och utveckling. Jag ser förstaplatsen i Fastighetsägarnas undersökning som ett gott betyg till både politiker och tjänstemän i vår långsiktiga strävan att förbättra servicen till, och dialogen med, fastighetsägarna, säger Douglas Lithborn(M), kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna.

Generellt är de lokala fastighetsägarna i Stockholmsregionen nöjda med näringslivsklimatet och förutsättningarna att bedriva lönsam fastighetsverksamhet, men starkt kritiska till långa handläggningstider och att plan- och byggärenden inte hanteras smidigt.
– Det är glädjande att se att fastighetsägarna anser att förutsättningarna är goda för att bedriva lönsam fastighetsförvaltning i Stockholmsregionen och att det oroliga ekonomiska läget endast marginellt har påverkat detta. Kritiken är dock fortsatt stark mot de långa handläggningstiderna och att plan- och byggärendena inte fungerar smidigt, säger Henrik Tufvesson, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna Stockholm.

Fastighetsägarna Stockholm genomför sedan 2003 en undersökning bland 1 000 fastighetsägare i elva kommuner för att kartlägga fastighetsägarnas relation till kommunen och deras möjligheter att bedriva lönsam verksamhet.

Elva i topp-listan:

1. Sollentuna
2. Nacka
3. Solna
4. Sundbyberg
5. Täby
6. Huddinge
7. Haninge
8. Stockholm
9. Lidingö
10. Södertälje
11. Gotland

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige