Image

Här är världens bästa byggnad

ARKITEKTUR Här är världens bästa byggnad, alla kategorier: Luigi Bocconi-universitetet i Milano, ritat av irländska Grafton Architects.
Publicerad den 30 Oktober 2008

Vid den första World Architecture Festival i Barcelona utses vinnare i 17 olika kategorier. Som ni kunde läsa i går vann Gert Wingårdh och K:fem i Vällingby priset för världens bästa handelsbyggnad.

Den allra mest prestigefyllda kategorin vanns alltså av Luigi Bocconi-universitet i Milano, som bland annat innehåller kontor för 1 000 personer och fem konferenssalar.

Yvonne Farrell och Shelley McNamara från Grafton kommenterar:
- Vi är lyckliga över att ha fått den här utmärkelsen för projektet som är vårt största hittills. Efter de sex år vi har hållit på har det blivit ett projekt vi har älskat, och som har förändrat våra liv. Goda uppdragsgivare, platser och ambitioner leder till god arkitektur. Här hade vi alla tre.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige