Image

Han blir chef för Vasakronans nya enhet

AFFäRER Vasakronan har skapat en enhet som ska jobba med fastighetsutveckling och uthyrning i Stockholm. Enhetens chef har erfarenhet från bland annat JM och Newsec.
Publicerad den 28 Maj 2010

Per Thiberg har utsetts till chef för fastighetsutveckling och uthyrning i Stockholm. Den nya enheten har totalansvar för nyuthyrning och utveckling av projekt i Stockholm.

Vasakronan har under första kvartalet 2010 hyrt ut 33 000 kvasratmeter och räknar med att under året ha en total uthyrningsvolym på cirka 350 miljoner kronor. Den nuvarande byggrättsportföljen uppgår idag till tio miljarder kronor varav hälften är planlagt.

För närvarande pågår nybyggnadsprojekt med en investeringsvolym på 6,7 miljarder kronor. Den absoluta merparten av bolagets uthyrning och projekt ligger i Stockholm.

- Vi har en omfattande nyuthyrning i både befintliga och nybyggda hus i Stockholm och en stor projektportfölj. Pers bakgrund som fastighetsutvecklare och uthyrare stämmer perfekt för att leda den fokuserade enhet vi nu bildar i Stockholm, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Per Thiberg har närmast ansvarat för uthyrningsarbetet i Stockholm sedan AP Fastigheter och Vasakronan blev ett gemensamt bolag. Han har varit anställd i Vasakronan sedan 2002, främst som marknadsområdeschef, och innan dess arbetat med fastighetsutveckling av både kontor och bostäder inom JM och Newsec.

Vasakronans ledningsgrupp består från och med nu av Fredrik Wirdenius vd, Lars Johnsson vice vd och chef Fastighetsinvesteringar, Sven-Göran Svensson regionchef Stockholm, Per Thiberg chef fastighetsutveckling och uthyrning Stockholm, Ronald Bäckrud regionchef Uppsala, Rolf Åkerman regionchef Göteborg, Anders Kjellin regionchef Öresund, Nicklas Walldan chef teknik, service och utveckling, Christer Nerlich chef ekonomi och finans, Sheila Toresson Florell chefsjurist, Peter Östman kommunikationschef och Cecilia Söderström HR-chef.

John Forselius är vd för Bostadsaktiebolaget Dombron, ett helägt dotterbolag som är under försäljning. Till dess att bolaget är sålt sitter John Forselius kvar i ledningsgruppen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige