Image

Gymnasium på Kungsholmen blir studentlägenheter

Bygg/Arkitektur Värmdö Bygg restaurerar och bygger om S:t Görans gymnasium på Kungsholmen. Bland annat ska 250 studentbostäder skapas.
Publicerad den 4 Mars 2015

På Kungsholmen i Stockholm ligger det som tidigare var S:t Görans Gymnasium, en byggnad som uppfördes i slutet på 50-talet. Nu har Värmdö Bygg, som sedan i höstas ingår i Serneke-koncernen, fått i uppdrag att bygga om huset till studentbostäder i kvarteret Vallgossen. Projektet uppgår till cirka 310 miljoner kronor.

S:t Görans Gymnasium invigdes 1960 och är klassad som en kulturhistorisk byggnad. Den ritades av Léonie och Charles-Edouard Geisendorf och har en unik arkitektur.
Byggnaden har stått tom i flera år och nu har Svenska Bostäder anlitat Värmdö Bygg för att bygga om skolan till 250 lägenheter, fem förskoleavdelningar, kontorslokaler och garage.

Det är före detta lektionssalar som byggs om till mindre studentlägenheter omfattande rum och pentry. En tillbyggnad på gården ska även den innehålla studentlägenheter. I projektet ingår också en omfattande restaurering av såväl detaljer som delar av byggnaden.

- Det är med stor entusiasm som vi går in i detta oerhört speciella och utmanande projekt som vi fått förtroende att utföra åt Svenska Bostäder, som är en oerhört viktig kund för oss, säger Patrik Lindh, vd för Värmdö Byggentreprenader AB och regionchef för Serneke region öst.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige