Image

Grönt ljus för Vasallen i Rindö Hamn

Bygg Vaxholms kommun har antagit detaljplanen för Vasallens första etapp av exploateringen i området Rindö Hamn. Den antagna detaljplanen medger byggandet av 450 bostäder samt ett Spa- och konferenshotell i det gamla regementet KA1/Amf 1 invid Oxdjupet och farleden in till Stockholm.
Publicerad den 20 Augusti 2012

Vasallen arbetar sedan ett flertal år tillbaka med att omvandla Rindö Hamn till ett attraktivt område för boende och besökare. I och med att Vaxholm kommun nu antagit detaljplanen för området kan Vasallen komma igång med byggandet på allvar. Ungefär hälften av bostäderna kommer att inhysas i ombyggda kaserner, kanslihus och andra historiska byggnader och resterande hälften kommer att bli nyproducerade fastigheter. Bland annat kommer det att byggas sju exklusiva radhuslägenheter i Rindös gamla brandstation.
- Det känns fantastiskt kul och vi ser fram emot att äntligen komma igång på riktigt med byggandet. Speciellt spännande ska det bli att se utvecklingen i den gamla brandstationen där vi vill skapa en känsla av loft living i New York som möter Saltkråkan, säger fastighetschef Fredrik Brehmer.

Eftersom Vasallen tidigare fått bygglov för ombyggnaden av den första före detta kasernen har redan ett 40-tal familjer flyttat in i det nya området. Från och med i sommar har Waxholmsbolaget börjat trafikera Rindö Hamns nya Grenadjärbrygga med reguljär båttrafik mellan Rindö och centrala Stockholm.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige