Image
Brädstapeln.
Brädstapeln. Bild: Areim

Grönt ljus för Areims Trygg Hansa-projekt

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden i Stockholm har godkänt detaljplanen för kvarteret Brädstapeln på Kungsholmen, allmänt känt som Trygg Hansa-huset.
Publicerad den 27 April 2018

Förslaget har tagits fram i nära samarbete med stadsbyggnadskontoret och är ritat av den franska arkitekten Manuelle Gautrand och svenska arkitektkontoret Equator.

- Vi välkomnar stadsbyggnadsnämnden beslut och vi vill tacka staden för ett gott samarbete. Det här beslutet gör det möjligt för oss att genomföra vår vision om en öppnare, och mer tillgänglig plats som skapar en koppling mellan centrala Stockholm och Kungsholmen. Vi är övertygade om att vi kommer att skapa ett riktigt bra kvarter som vi fastighetsägare, våra hyresgäster samt staden kan vara mycket stolta över, säger Therese Rattik, vd för Areim.

- Det har varit en gedigen demokratisk process med flera samråd. Nu får vi möjlighet att göra kvarteret tillgängligt för fler och skapa moderna kontorslokaler som möter kraven som samtida företag ställer på sin arbetsplats, säger Lars-Eric Andersson, Portfolio Manager för Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv (Gamla Liv).

Den nya påbyggnaden, ritad av den franska arkitekten Manuelle Gautrand i samarbete med svenska Equator, är inspirerad av pappersvikarkonsten origami. Det skapar en lätthet i den nya konstruktionen vilket ytterligare förstärks av de hålrum som skapas mellan de origamiska vecken och den befintliga byggnaden. Platsens kvaliteter med ett högklassigt utförande ligger till grund för arbetet med att förbättra kvarteret och projektet.

Utvecklingen av kvarteret Brädstapeln är ett samarbete mellan fastighetsägarna, Areim som genom fonden Areim Fond II äger Brädstapeln 16 och Gamla Liv som äger Brädstapeln 13. Projektet har genomförts i nära samarbete med Stockholms stad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige