Image

Gotska bygger i Lidköping

BYGG Det blir Stockholmsföretaget Gotska fastighets AB som bygger Lidköpings nästa stora handelsområde ute vid Änghagens industriområde. Projektet omfattar 10 500 kvadratmeter butiker.
Publicerad den 14 Oktober 2009

Gotska hade konkurrens från ytterligare tre stora fastighetsbolag men Lidköpings kommun har efter utvärdering fastnat för Gotskas förslag.

Projektet omfattar 10 500 kvadratmteter och är unikti Sverige då byggnaderna kommer att byggas med vegetation inte bara på tak men också på väggar.

- Vi är naturligtvis glada över att få bygga den nya handelsplatsen i Lidköping. Projektet kommer att utvecklas i nära samarbete med Lidköpings kommun och vi hoppas kunna vara ett föredöme för branschen när vi nu skall bygga en grön handelsplats inte bara invändigt men också utvändigt. Lidköpings kommun
har satsat stort på att skapa en stark och trevlig centrumhandel och vårt projekt kommer att komplettera den redan starka centrumhandeln med en stark externhandel. Vi känner att det finns ett stort intresse bland hyresgäster till att vara delaktiga i vårt projekt och vi ser fram emot att få komma i gång i Lidköping, säger Anders Dahlström, vd för Gotska.

Start för nybyggnationen planeras till våren 2010 med inflyttning våren 2011.

Gotska bygger, hyr ut, förvaltar och äger kommersiella fastigheter runt om i Sverige. Just nu har man flera stora projekt på gång i städer som Västerås, Visby och Karlskoga.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige