Image
Exempel på radhus från Götenehus.
Exempel på radhus från Götenehus. Bild: Götenehus

Götenehus förvärvar mark i Helsingborg

Bygg/Arkitektur I Månstorp, norr om Rydebäck planeras ett nytt bostadsområde med ett perfekt strategiskt läge. Bostadsområdet kommer att innehålla en blandning av fribyggartomter, flerbostadshus, kedjehus och radhus. Det är radhustomterna som Götenehus nu fått klartecken på att förvärva.
Publicerad den 4 Februari 2021
Illustrationsplan från kommunens detaljplan över Katslösa 18:1 och Rya 1:29. Götenehus planerade radhus är markerade. Bild: Helsingborgs stad
Illustrationsplan från kommunens detaljplan över Katslösa 18:1 och Rya 1:29. Götenehus planerade radhus är markerade.

Här planerar Götenehus bebyggelse av 51 radhus i två plan. Upplåtelseformen blir bostadsrätter med en storlek på 106 samt 113 kvadratmeter. Skånemark Exploatering AB som är säljare av markområdet, har tecknat exploateringsavtal med Helsingborgs kommun som kommer att bygga ut infrastruktur och allmänna anläggningar.
– Det här är ett perfekt område för Götenehus bostäder. Centrum och skola bara ett stenkast bort och närhet till bad är stora kvaliteter. Området passar barnfamiljer men även äldre som uppskattar det centrala läget och bekvämligheten med att bo i bostadsrätt, säger Sofia Danås, Projekt- och affärsutvecklare på Götenehus.

Bygglov lämnas in i april och preliminär säljstart sker i augusti 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Cibus tillväxtplaner efter nya storköpet

Bolag Cibus fortsätter göra stora portföljförvärv. Efter att ha köpt 72 fastigheter i Finland från Sagax berättar vd:n Sverker Källgården om tillväxtstrategin, den nya storägaren, planerna för andra halvåret 2021 och om expansionsmöjligheter till Norge och Danmark.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY