Image

Göteborgsaktör listas på Mangoldlistan

Bolag JPA Fastighetsfond, som nyligen har genomfört sina första affärer, listas på Mangoldlistan.
Publicerad den 30 Augusti 2011
Johan Peterson Aldergren och Lena Aldergren. Bild: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Johan Peterson Aldergren och Lena Aldergren. Bild: Eddie Ekberg.

JPA Fastighetsfond 1 AB äger tre fastigheter med totalt 14 000 kvadratmeter lokaler och 30 000 kvadratmeter mark i Grimmereds industriområde i Västra Frölunda.

Handel med fondens vinstandelslån inleddes i går.

Fonden förvaltas av JPA Investment AB, ett fastighetsinvesteringsbolag som erbjuder
förmögna privatpersoner, likvida bolag samt små och medelstora institutioner att investera i fastigheter genom fondliknande bolagsstrukturer. Bolaget grundades under 2010 och har sedan dess startat två olika fonder som förvärvat sammanlagt fyra fastigheter till ett sammanlagt värde av cirka 225 miljoner kronor.

- Vårt koncept gör det enkelt att investera i fastigheter även för den som saknar förkunskaper om fastighetsinvesteringar och genom listningen av vår första fond på Mangoldlistan har vi nu tagit ytterligare ett steg i utvecklingen mot att göra det lättare att investera direkt i fastigheter, säger Johan Peterson Aldergren som är en av delägarna i JPA Investment AB.

- Vi är väldigt glada över att vara en av de första aktörerna i landet som kan erbjuda handel i en noterad fastighetsfond. Vi har väldigt starka investerare i vårt nätverk och goda kontakter med bankerna vilket gör att vi känner oss väl positionerade för att göra fler förvärv och lansera nya fonder när rätt tillfälle dyker upp, säger Lena Aldergren som också är delägare i JPA Investment AB.

FAKTA/Mangoldlistan
# Mangold Fondkommission har tillstånd att enligt lagen om värdepappersmarknaden organisera handel i finansiella instrument.

# För att ett bolags aktier ska kunna handlas på Mangoldlistan måste bolaget vara publikt samt dess aktier vara onoterade och registrerade hos Euroclear Sweden AB.

# Mangoldlistan är varken en reglerad marknad eller en handelsplattform. De bolag vars aktier handlas på Mangoldlistan behöver därför inte följa de regler som gäller för bolag vars aktier handlas på en reglerad marknad eller en handelsplattform.

# Orderläggningen på Mangoldlistan sker via telefon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige