Image
Mariboes gate 13.
Mariboes gate 13. Bild: Genesta

Genesta säljer Mariboes gate 13 i Oslo

Transaktioner Genesta säljer kontorsfastigheten Mariboes gate 13 i centrala Oslo för fonden GNRE Fund II:s räkning till Malling & Co Eiendomsfond.
Publicerad den 13 December 2019

GNRE Fund II (Genesta Nordic Real Estate Fund II) köpte Mariboes gate 13 sommaren 2017 och under Genestas innehav har fastigheten uppgraderats och profilerats för att attrahera hyresgäster som önskar ett modernt kontor i ett centralt läge. Genesta har både omförhandlat och skrivit nya hyresavtal och i dag är fastigheten fullt uthyrd till bland annat Direktoratet for byggkvalitet, SOS Barnebyer, Fellesorganisasjonen, FRI och Menneskerettighetshuset.

– Försäljningen visar att fondens strategi är lyckad och ger goda resultat. År 2018 startade vi uppgraderingen och det är glädjande att se att vi lyckats skapa en värdeökning som ger våra institutionella investerare en bra avkastning, säger David Neil, vd för Genesta.

Genesta har haft Akershus Eiendom som rådgivare under transaktionen och DNB Markets har varit rådgivare för köparen.
– Vi är väldigt nöjda med köpet av Mariboes gate 13. Det centrala läget i Oslo centrum, det stadiga kassaflödet, byggnadens kvalitet och den stora andelen offentliga hyresgäster passar Malling & Co Eiendomsfond väldigt bra, säger Mads Mortensen, Managing partner i Malling & Co Investments.

FAKTA/ GNRE Fund II
Fondens strategi är att erbjuda institutionella investerare attraktiva kapitalplaceringar i kontorsfastigheter i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Fonden investerar också i handel- och logistikfastigheter i huvudstäderna och andra storstäder i Norden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige