Image

Genesta köper The Block av Profi

Transaktioner Genesta har genom sin nyetablerade fastighetsfond köpt den 13 369 kvadratmeter stora fastigheten Styckjunkaren 3 i Solna av Profi Fastigheter. Förvärvet görs genom Genestas nya fastighetsfond GNRE Core Plus.
Publicerad den 3 Juli 2018
Styckjunkaren 3. Bild: Genesta
Styckjunkaren 3.

Styckjunkaren 3, som säljaren Profi profilerat som The Block, är det andra fastighetsförvärvet genom GNRE Core Plus, som hittills har köpt tillgångar till ett värde av ungefär 100 miljoner euro.

– Genom vår nya fond har vi på kort tid köpt tre fastigheter i Sverige och Styckjunkaren 3 är det senaste bidraget till en växande fastighetsportfölj i Norden. Vi är väldigt nöjda med fastighetens kvaliteter och utmärkta läge, och vi ser att efterfrågan av den här typen av fastigheter är stor. Vi ser också att det är stor potential för hyrestillväxt i den här delen av Stockholm, säger Genestas vd, David Neil.

– Under vårt ägande har vi bedrivit aktiv projektutveckling för att göra fastigheten mer relevant och skapa en attraktiv kontorsprodukt. Tillsammans med vårt utvecklingsarbete innebär det att vi nu säljer en fastighet med helt andra förutsättningar än den fastighet vi förvärvade för snart 8 år sedan. Vi har fullföljt vår affärsplan och lämnar nu över ägandet till Genesta, vilket känns mycket bra, säger Profis vd, Thomas Sipos.

Styckjunkaren 3 ligger bara två minuter från Västra Skogens tunnelbanestation i Solna, och med motorvägarna E4 och E20 runt knuten är fastigheten lättillgängligt med både offentlig transport och bil. Fastigheten uppfördes i mitten av 70-tal som huvudkontor för Svenska Shell, och är en arkitektoniskt profilstark fastighet i ett av Stockholms bästa närförortslägen. Fastigheten består av 13 369 kvadratmeter effektiva och moderna kontorsytor fördelade på fyra våningsplan samt 254 parkeringsplatser varav 138 i varmgarage.

Solåsen är det andra köpet med Genestas nya fastighetsfond, GNRE Core Plus. Fonden, som har en samlad investeringskapacitet på cirka 700 miljoner euro, hade sin första stängning i juni. Genom fonden ska Genesta investera i kontorsfastigheter i de nordiska huvudstäderna, samt logistik- och handelsfastigheter i etablerade lägen i Norden. GNRE Core Plus investerar i fastigheter med bra läge och värdeutvecklingspotential genom aktiv förvaltning.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige