Image

Genesta köper för 300 miljoner kronor i Helsingfors

TRANSAKTIONER Genestas fastighetsfond, Genesta Nordic Baltic Real Estate, har förvärvat en kontors- och industrifastighet i Helsingfors. Fastigheten består av tre byggnader och har en total uthyrningsbar yta på 23 400 kvadratmeter. Säljare är Valios pensionsfond och köpeskillingen uppgår till nästan 300 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Juni 2008

Genesta förvärvar fastigheten på Vilhonvuorenkatu 11 i Helsingfors.

Genesta Nordic Baltic Real Estate är en value add fond vilket innebär att fonden investerar i fastigheter där man genom ett aktivt ägande kan öka värdet på fastigheterna. Enligt Genesta möter de nu förvärvade fastigheterna dessa kriterier perfekt.

- Fastigheten ligger i ett utvecklingsområde med utmärkt kollektivtrafik. Den industriella prägeln och fastighetens historik skapar en möjlighet att utveckla det till en spännande arbetsmiljö, säger Antti Savilampi på Genesta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige