Image

Genesta i flera nyuthyrningar

UTHYRNING Genesta Property Nordic har under våren tecknat nya hyresavtal för totalt 24 500 kvadratmeter på sina nyckelmarknader Sverige, Norge och Finland.
Publicerad den 28 Maj 2010

Genesta har tecknat ett nytt åttaårigt hyresavtal med Värmdö kommun för ett ungdomskulturcentrum i Gustavsberg. Kontraktet omfattar cirka 1 260 kvadratmeter, motsvarande närmare 20 procent av den uthyrningsbara ytan i centrumfastigheten i Gustavsberg.

- Det är positivt att vi har kunnat träffa det här avtalet. Ungdomskulturcentrumet är en bra verksamhet och ett komplement till utbudet i Gustavsbergs centrumområde, säger kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Alversjö.

I Liljeholmen har Genesta förlängt hyresavtalet med det internationella rengörings- och hygienföretaget Diversey. Avtalet är femårigt och omfattar närmare 1 500 kvadratmeter.

I Norge har ett hyresavtal med Lindex förlängts i fem år omfattande 1 220 kvadratmeter. Lindex är en av de större butikshyresgästerna i fastigheten Grensen i centrala Oslo som Genesta förvärvade i slutet av 2009.

I Finland har Genesta tecknat hyresavtal för närmare 20 500 kvadratmeter inom samtliga sina lokalsegment; kontor, butik och logistik. Bland de större hyresgästerna märks ABB, Certex, Lava-store Oy och Suomen Stahl.

- Vi fortsätter att se ett stabilt intresse för våra lokaler från bra hyresgäster trots uppgifter om en trögare marknad. Från vårt perspektiv fortsätter efterfrågan från hyresgäster att vara ganska stark, säger David Neil, vd för Genesta Property Nordic.



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige