Image
Grensen 5-7.
Grensen 5-7. Bild: Genesta.

Genesta hyr ut 2 100 kvadratmeter i Oslo

Uthyrning Genesta har skrivit kontrakt med Wimp, ett musikstreamingföretag ägt av Aspiro. De kommer hyra 2 100 kvadratmeter i fastigheten Grensen 5-7 i centrala Oslo, som i och med detta i stort sett är fullt uthyrd.
Publicerad den 23 Januari 2013
John Davison. Bild: Genesta.
John Davison. Grensen 5-7. Bild: Genesta.
Grensen 5-7.

- Vi är glada att vi lyckats attrahera Wimp till Grensen 5-7. Vi kunde erbjuda dem ett fantastiskt kontorsläge i centrala Oslo med en planlösning som passar Wimp perfekt. Kontraktet med dem är på en attraktiv hyresnivå och innebär att Grensen 5-7 nu i stort sett är fullt uthyrd på långa hyreskontrakt till välkända hyresgäster så som Finn.no, Lindex, Wimp och G-Sport, säger John Davison, ansvarig för asset management i Sverige och Norge på Genesta.
- Vi hade höga krav för vårt Oslokontor. Det utmärkta läget på fastigheten Grensen 5-7 och Genestas möjlighet att sätta sig in i våra lokalbehov var viktiga faktorer för att skriva detta hyreskontrakt, säger Peter Tonstad, CFO på Aspiro som äger Wimp.
Grensen 5-7 byggdes ursprungligen 1901 och består av sex våningar på totalt 14 200 kvadratmeter fördelade på 10 600 kvadratmeter kontor och 3 600 kvadratmeter handel. Fastigheten ingår i Genesta fond Genesta Nordic Baltic Real Estate.

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige