Image
Genesta byggstartar 80 000 kvadratmeter logistik i Enköping.
Genesta byggstartar 80 000 kvadratmeter logistik i Enköping.

Genesta byggstartar 80 000 kvadratmeter logistik i Enköping

Bygg/Arkitektur Nu har bygget av Enköping Logistikcenter startat. Den 80 000 kvadratmeter stora fastigheten byggs med fokus på miljön och människorna som ska jobba där. Utvecklingen sker i samarbete med Logistic Contractor som ingår i Wästbygg Gruppen AB.
Publicerad den 21 Oktober 2022
Ett första spadtag. Ett första spadtag.

– Vi är mycket glada för att bygget är igång! Fastigheten blir något utöver det vanliga och passar företag som ställer höga krav på hållbarhet och kvalitet för sina anställda, säger David Neil, Genestas vd.

Personer som ska jobba i Enköping Logistikcenter kan ta bussen hela vägen fram till entrén, träna på ett modernt utomhusgym och få honung från fastighetens egna insektshotell. Taket förbereds för en 50 000 kvadratmeter stor solcellsanläggning.

Anläggningen blir lika stor som elva fotbollsplaner och kan hyras ut till en hyresgäst eller delas upp i två, tre eller fyra effektiva lokaler. Från Enköping Logistikcenter nås hela 38 städer och en tredjedel av Sveriges befolkning inom 1,5 timmes körning.

– Enköping har blivit ett av Sveriges bästa logistiklägen. Från själva fastigheten är det smidig åtkomst till både E18 och väg 55 som har utmärkta förbindelser till hela Norden, säger David Neil.

Fastigheten byggs i linje med EU-taxonomin och ska miljöcertifieras enligt BREEAM-SE med ambitionen att nå nivån Excellent.

– För oss på LC passar samarbetet med Genesta väldigt bra eftersom det matchar vår önskan att bygga hållbart, säger Benn Karlberg, Logistic Contractors vd.

Enköping Logistikcenter beräknas vara klart under hösten 2023 och Genesta är i dialog med potentiella hyresgäster.

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Leklandskedjan i ekonomisk kris – här är fastighetsägarna som kan drabbas

Uthyrning Leos lekland har hamnat i ekonomiska svårigheter och har tvingats ansöka om rekonstruktion. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som exponering mot kedjan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige