Image
Bild: Galären

Galären bygger äldreboende

Bygg Galären bygger 38 lägenheter för trygghetsboende för det privata vårdföretaget Hermelinen i Luleå.
Publicerad den 14 Oktober 2011
Kvarteret Torsken. Bild: Galären. Bild: Galären
Kvarteret Torsken. Bild: Galären. 24-timmars gym. Bild: Galären. Bild: Galären
24-timmars gym. Bild: Galären.

Projektet omfattas av en fastighet med tre byggnader i centrala Luleå där Galären ska bygga nytt, bygga om och bygga till.

Nybyggnationen avser ett hus med fem våningar på Köpmangatan; om- och tillbyggnationer görs i de angränsande husen på Storgatan-Hermelinsgatan.

– Sammanlagt skapas 38 lägenheter för en- och tvåpersoners-hushåll. Vi hyr ut lägenheterna till Hermelinen som upplåter dem för trygghetsboende till äldre. I den nya byggnadens entréplan skapas gemensamhetsytor för trygghetsboendet, säger Gunnar Tåhlin, vd för Galären i Luleå.

Hermelinen har också beslutat att starta en dygnet runt-öppen friskvårdsanläggning i Luleå. Den nya friskvårdsanläggningen ska ligga på Ålgatan 15. Lokalerna hyrs ut och färdigställs av Galären.

– Det spännande läget och utvecklingen av området gör att vi vill kunna erbjuda nya och gamla kunder träningsmöjligheter i andra delar av Luleå, tillägger Nina Wikstedt, regionchef för Hermelinen för Norra Sverige.

Samtidigt offentliggör Hermelinen och Galären att man knyter ett starkare band mellan företagen. Galären blir Hermelinens strategiska partner inom fastighetsområdet.

– Vi har hittat en mycket kompetent samarbetspartner i Galären som kommer att bistå oss med professionell rådgivning när det gäller vårt lokalbehov, något som blir alltmer angeläget med tanke på Hermelinens starka expansion över hela landet, kommenterar Lars-Erik Sjögren, vd på Hermelinen Hälsovård AB.
De byggnationer som görs för det nya trygghetsboendet kommer att byggas så att de klarar kraven för Green Building.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige