Image

Fundior överkört på ICT-stämman

BOLAG Fundior fick inte igenom några av sina krav på ICT Fastigheters extra bolagsstämma.
ICT:s styrelse konstaterade att bolaget har brutit mot jäv-lagen - men styrelsen har godkänt affärerna i efterhand.
Publicerad den 23 Augusti 2010

Fundior, som äger 31,67 procent av aktierna i ICT Fastigheter, har krävt en stor omorganisation av bolaget, och har kritiserat flera affärer som ICT har gjort med bolag som ägts av den nuvarande vd:n Jan Wilhelsson.

Detta har lett fram till en extra bolagsstämma, som nu har hållits. Fundior fick inte gehör för något av sina krav.

Styrelsen konstaterar att transaktionerna inte har genomförts på ett korrekt sätt utifrån aktiebolagslagens skrivningar om jäv. Men vid ett styrelsemöte för ett par veckor sedan, där samtliga ledamöter utom Jan Wilhelmsson deltog, godkändes samtliga berörda transaktioner och delegerade till Jan Wilhelmsson att verkställa och underteckna avtalen. Därmed anses jävet vara ″läkt″.

Fundior ville också bland annat tillsätta en helt ny styrelse och genomföra en nyemission, men samtliga förslag röstades ner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige