Image

Fortsatt maktstrid i ICT Fastigheter

BOLAG Fundior äger nu 31,67 procent av ICT Fastigheter och är därmed största ägare. Bolaget kräver nu ordförandeposten och att bolaget genomför en företrädesemission.
ICT:s styrelse motsätter sig detta.
Samtidigt vill Fundior upphäva tidigare förvärv som ICT gjort med ett bolag tillhörande ICT:s vd.
I augusti hålls en extra bolagsstämma.
Publicerad den 30 Juli 2010

Stridigheterna i ICT Fastigheter går vidare. I början av juli meddelade Fundior, som har velat köpa hela bolaget, att man nu äger 31,67 procent av aktierna och därmed är bolagets största aktieägare.

Fundior har krävt en extra bolagsstämma, och en sådan kommer att hållas i augusti. Fundiors krav:

¤ En företrädesemission om 6,9 miljoner kronor.

¤ Fundior har undersökt de senaste förvärven och funnit att två förvärv i mars 2009 inte genomfördes på rätt sätt, efter beslut på bolagsstämma. Affärerna genomfördes med JCW Bygg, som ägs av ICT:s nuvarande vd Jan Wilhelmsson. Fundior vill att man undersöker möjligheterna att häva affärerna.

¤ Fundior har inget förtroende för den nuvarande styrelsen och bolagets revisor och vill att stämman väljer en ny styrelse.

ICT:s styrelse motsätter sig en emission, och framhäver att styrelseledamöterna representerar en betydligt större andel av bolaget än Fundior.

Vidare medger styrelsen att vissa formella fel har gjorts i samband med de två förvärven. Ingen bolagsstämma har hållits och ingen information till marknaden har lämnats. Styrelsen menar dock att någon avsikt från Jan Wilhelmsson att gynna sig själv på ICT Fastigheters bekostnad inte har förekommit (JCW Bygg har sålt fastigheterna till ICT Fastigheter till sitt eget inköpspris).

I augusti ska en extra bolagsstämma hållas, därefter kommer val av styrelse att ske.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige