Image
Frode Laursen Eskilstuna.
Frode Laursen Eskilstuna. Bild: Eskilstuna Logistik.

Frode Laursen köper industritomt i Eskilstuna

Bolag Det nordiska logistikföretaget har förvärvat ett 175 000 kvadratmeter stort markområde i eftertraktade Eskilstuna Logistikpark.
Publicerad den 12 December 2020

Frode Laursen har köpt en 175 000 kvadratmeter stor industritomt i Eskilstuna Logistikpark som har en strategisk placering, både till Stockholm, motorvägs- och järnvägsnätet och för att täcka den befolkningstäta Mälardalen.

Eskilstuna passar väldigt bra till för Frode Laursen, som via stora multishare-logistikcenter och ett omfattande distributionsnätverk hanterar dagligvaror för märkesvaruleverantörer som levereras till återförsäljare och butiker.

– Eskilstuna Logistikpark har en fantastiskt bra placering för ett företag som vårt och vi är väldigt glada över att ha förvärvat den tomten, säger Frode Laursens koncerndirektör Thomas Corneliussen och framhäver det goda samarbetet med kommunen.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete i samband med tomtköpet och vi ser verkligen fram emot att etablera oss i Eskilstuna. I Sverige har vi redan stora logistikcenter utanför Göteborg och Helsingborg, där vi har ett stort antal medarbetare anställda.

Även Eskilstuna ser fram emot att få välkomna Frode Laursen:

– Vi välkomnar Frode Laursen till Eskilstuna och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och att supporta deras utveckling. Denna stora investering och satsning är ett kvitto på att Eskilstuna erbjuder rätt förutsättningar för effektiv och hållbar logistik säger David Hofmann VD, Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

Frode Laursen köpte de första 40 000 m² i Eskilstuna redan år 2016 och de kvadratmeterna har nu kompletterats med ytterligare 135 000 m².

– Det är glädjande att en av Nordens största aktörer inom lager och logistik, väljer att etablera sig i Eskilstuna Logistikpark. Med den tillkommande markytan kan Frode Laursen expandera och fortsätta växa hållbart i Eskilstuna för sina kunder i Stockholm-Mälardalen i många år framåt, vilket skapar förutsättningar för många nya arbetstillfällen, säger Mikael Jonsson, Etableringschef, Eskilstuna Logistik och Etablering.

Det nordiska logistikföretaget räknar med att påbörja byggandet av ett nytt stort logistikcenter under året som kommer.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY