Image

Första spadtag för slutsålt The Lab

Bygg/Arkitektur I går genomfördes ett symboliskt första spadtag för SSM:s projekt The Lab i Solna, innehållande 266 bostadsrätter.
Publicerad den 6 November 2014

Första spadtaget togs av Pehr Granfalk (M), ordförande i kommunstyrelsen.
I området Ingenting i Solna stad skapar SSM nu 266 nya bostadsrätter inom projektet The Lab.

Området, som ursprungligen ritades av arkitekten Gunnar Asplund, genomgår för närvarande en omfattande omvandling från tidigare verksamheter till en modern stadsdel. I framtiden kommer området innehålla både verksamheter, bostäder, kontor, restauranger och service.

Intresset för projektet har varit mycket stort och alla lägenheter är idag sålda. Inflyttning beräknas ske med start under 2016.

- The Lab är vårt första bostadsprojekt i Solna. Vi är mycket glada över det enorma intresse som projektet har genererat hos våra kunder. Solna är en spännande kommun som under många år haft en stark tillväxt. Solna har också en ovanligt expansiv satsning på nyproduktion av bostäder och skapande av nya stadsmiljöer, det är viktiga aspekter för oss och våra kunder. Vi är väldigt glada över att vara en del av i den mycket inspirerande framtid som Solna nu står inför säger Mattias Roos, vd för SSM.

- The Lab blir en del av de nya och spännande bostadsområden som växer fram i Huvudsta. Det ökar områdets och Solnas attraktivitet och bidrar till en trevligare och mer tillgänglig boendemiljö, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.

Under 2013 startade SSM byggnation av 369 lägenheter i tre projekt. Under 2014 kommer bolaget att starta produktion av 512 lägenheter i två projekt. Alla dessa lägenheter har utvecklats för bolagets kundsegment morgondagens stockholmare. Efterfrågan på funktionellt designade lägenheter i rätt storlek och lägen har varit och är fortsatt stark.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige