Image

Förlust men oförändrad prognos

RAPPORTER Klövern redovisar en förlust för årets nio första månader på 96 miljoner kronor efter skatt. Förra året var vinsten 934 miljoner kronor. Prognosen för helåret kvarstår.
Publicerad den 23 Oktober 2008

De orealiserade värdeförändringarna låg på -407 miljoner kronor, att jämföra med 735 miljoner kronor förra året.

Intäkterna ökade från 902 till 906 miljoner kronor.

Prognosen att resultatet för helåret 2008, exklusive värdeförändringar och skatt, ska överstiga 350 miljoner kronor kvarstår.

- Under september och oktober har vi sett en dramatisk turbulens på finansmarknaden. Självklart påverkar detta även Klövern och i det korta perspektivet har en del av den värdeuppgång som vi hade under förra året raderats ut. Våra finansiella kostnader har ökat och likviditetsbristen i marknaden kring kvartalsskiftet gjorde att vår genomsnittliga upplåningsränta tog ett tillfälligt och extra steg uppåt. I dessa tider är det glädjande att konstatera att vi det gångna kvartalet hade vår bästa nettoinflyttning någonsin, säger Klöverns vd Gustaf Hermelin.

- Extra positivt är att avflyttningen ligger på en mycket låg nivå. Med låg omsättning av hyresgäster har vi möjlighet att hålla en hög uthyrningsgrad och begränsa investeringarna för hyresgästanpassningar. Vi har således god fart in i den allmänt förväntade lågkonjunkturen. Med en kompetent och lokalt förankrad organisation kan vi fortsätta det goda uthyrningsarbetet och samtidigt ha bra koll på kostnaderna. Det är lika många företag som behöver se över sitt lokalbehov i dåliga tider som i goda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige