Image

Företagskonkurserna fortsätter minska

RAPPORTER Antalet företagskonkurser minskade med elva procent under juli jämfört med samma månad förra året. Hittills i år är minskningen 14 procent.
Publicerad den 9 Augusti 2010

Framför allt var det färre konkurser inom branscherna byggverksamhet, detaljhandel, partihandel och företagstjänster som bidrog till minskningen under årets första sju månader.

Företagskonkurserna i Sverige uppgick till 428 jämfört med föregående år det var 481.

Företagskonkurserna under årets första sju månader är nu 3 734 att jämföras med samma period 2009 då de uppgick till 4 329.

- Det är tionde månaden i rad som företagskonkurserna minskar vilket tydligt visar på att allt fler företag har fått ett stabilare kassaflöde och allt bättre lönsamhet, vilket innebär att allt fler företag överlever säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC.

Branschmässigt varierade utfallet men störst minskningar var det i branscherna detaljhandel och partihandel med -28 procent respektive -34 procent. Handeln är fortsatt optimistisk och räknar med stark försäljningstillväxt vilket kommer att innebära allt färre konkurser i branscherna.

Länsmässigt minskar konkurserna i hälften av länen och visar på minskningar i alla storstadslänen Stockholm, Västra Götaland och Skåne där företagen tillsammans står för 63 procent av landets konkurser.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige