Image
bredäng, markanvisning
bredäng, markanvisning Bild: Folkhem

Folkhem vinner markanvisningstävling i Bredäng

Bygg/Arkitektur Folkhem har genom tävling tilldelats en markanvisning om 130 lägenheter längs Ålgrytevägen, ut mot naturreservatet i Bredäng, av Stockholms stad.
Publicerad den 30 September 2022

Ålgrytevägen kommer utformas som en sammanhållen bebyggelse där det gemensamma temat är trä. Trädäng som den kallas är Stockholms första stadsdel med uttalad inriktning på trähusbyggnation. Projektet är också del av Fokus Skärholmen, Stockholms spjutspetsprojekt för social hållbarhet.

– Vi är mycket glada att få möjligheten att vara med och utveckla Bredäng och vara del av Stockholms första trästadsdel. För Folkhem som specialiserad trähusbyggare känns det närmast som en självklarhet att vi ska vara med och utveckla denna stadsdel. Vår ambition är att skapa vackra trähus som bidrar till sammanhanget och där träets koppling till hantverk blir en viktig del av gestaltningen, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef Folkhem.

Folkhems markanvisning ligger precis ut på Sätrareservatet med utsikts över Mälaren bara några minuter från Mälarhöjdsbadet.

– För oss känns det väldigt viktigt att bidra till det sociala hållbarhetsarbetet. Vi ser att Stockholms stads arbete att lyfta Skärholmen verkligen ger resultat och Bredäng är en plats där vi tror många Stockholmare vill bo, säger Felix Antman Debels, affärsutvecklare vid Folkhem.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige