Image

Finska pensions-miljarder siktar på svenska fastigheter

Bolag Den finska pensionsförvaltaren Keva planerar att investera flera miljarder kronor i Sverige de kommande åren.
Publicerad den 30 Juni 2015

Kevas styrelse har beslutat om direkta fastighetsinvesteringar i Norden med Sverige som första målmarknad. Om investeringarna i Sverige blir verklighet kommer de att diversifiera den inhemska fastighetsportföljen.

Investeringarna kan göras genom samföretag med andra aktörer på den svenska fastighetsmarknaden.

HEA Property Partner kommer att förvalta och utveckla innehaven som Kevas partner i Sverige.

Keva sköter pensionsärendena för kommunsektorns, statens, kyrkans och FPA:s personal. Keva har hand om arbetspensionstjänsterna för cirka 1,3 miljoner anställda och pensionstagare inom den offentliga sektorn. Keva ansvarar för finansieringen av pensionerna för kommunsektorns personal och för placeringen av pensionsmedlen. Placeringstillgångarna uppgår till cirka 45,2 miljarder euro (31.3.2015), varav sju procent har placerats i fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY