Image
Best Western Hotel Royal i Malmö.
Best Western Hotel Royal i Malmö. Bild: Annordia

Familjen Kihlström sålde Malmöhotell – före coronakrisen

Transaktioner Annordia och Nordier var rådgivare till Familjen Kihlström vid avyttringen av Best Western Hotel Royals rörelsebolag och fastighet till Landia AB.
Publicerad den 23 Mars 2020
Annons
Image

Best Western Hotel Royal är beläget på Norra Vallgatan 94 i centrala Malmö. Hotellet har 50 rum och omfattar 1 850 kvadratmeter. Transaktionen av fastigheten Skepparen 24 och rörelsebolaget Aktiebolaget Sedes utfördes genom aktieöverlåtelse. Tillträdet ägde rum den 23 februari 2020.

– Familjen Kihlström hade ägt hotellet i 28 år och ville nu trappa ned. Det är alltid speciellt när någon säljer delar av sitt livsverk, men vi är övertygade om att det är i goda händer hos den nya ägaren, säger Hans Åke Petersson, CEO & Partner på Annordia.

– Denna transaktion utfördes innan Corona slog till i vårt land, men jag vill understryka att efterfrågan på välbelägna hotellfastigheter är alltjämt god trots extraordinärt prövande tider för branschen, säger Fredrik Angelin, projektledare transaktion på Nordier.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annordia på Branschguiden

Det var passionen för hotell som startade Annordia. 25 år senare är vi stolta över att räknas som en av Nordens ledande rådgivningsbyråer för investeringar i och utveckling av hotellfastigheter.
Som fullservicebyrå hjälper vi våra uppdragsgivare under investeringscykelns alla faser. Från marknadsanalys och konceptutveckling, till hyresbedömning, operatörsupphandling samt försäljning.

Våra kunder utgörs framförallt av fastighetsägare, kommuner, banker och investerare. Tillsammans med dem har vi haft förmånen att medverka i många av Nordens största hotellprojekt och t...

Läs mer om Annordia på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige