Image

Extrastämma i Allokton: Likvidation eller ej?

BOLAG Allokton kallar till en extra bolagsstämma, som ska pröva om bolaget ska gå i likvidation eller inte.
Stämman hålls den 24 mars.
Publicerad den 5 Mars 2010

Reglerna säger att en extra stämma för att pröva om bolaget ska gå i likvidation ska hållas om bolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet.

Styrelsen föreslår att man inte ska gå i likvidation. Styrelsen arbetar med bland annat med att nytt kapital ska tillskjutas genom en nyemission. Dotterbolaget Allokton Properties II AB (publ) har kallat till obligationsägarmöte avseende bolagets obligationslån, som är noterat på Köpenhamns fondbörs. Vidare pågår förhandlingar med Bolagets kreditgivare för att kunna skapa förutsättningar för återställande av det egna kapitalet.

Den här extra stämman kallas för en första kontrollstämma. Senast åtta månader efter stämman ska en andra kontrollstämma hållas.

Inför den andra kontrollstämman skall styrelsen upprätta en ny kontrollbalansräkning och låta denna granskas av bolagets revisor.

Den nya kontrollbalansräkningen och revisorns yttrande skall läggas fram på stämman. Om denna kontrollbalansräkning inte utvisar att det egna kapitalet återställts och uppgår till minst det registrerade aktiekapitalet, är bolaget skyldigt att gå i likvidation.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige