Image

Egain öppnar kontor i Berlin

Bolag Egain startar nu upp ett tyskt dotterbolag med säte i Berlin.
Publicerad den 12 Oktober 2015

I januari i år köpte Egain samtliga tillgångar i Ecofective AB:s konkursbo. Sedan dess har arbetet pågått att hjälpa de fastighetsägare som drabbades av konkursen, både i Sverige och i Tyskland, med att säkerställa drift och energibesparing. Detta har medfört en fortsatt expansion i Tyskland för Egain, som nu startar upp ett dotterbolag med säte i Berlin.

Etableringen av ett kontor i Berlin är viktig för att kunna fortsätta växa på den tyska marknaden, där efterfrågan på modern miljöteknik är stor. Uppstarten av dotterbolaget, Egain Energiedienstleistungen GmbH, är ett led i att utveckla kontakten med såväl nya som befintliga kunder.

I Berlin är intresset för miljö och miljöteknik stort. De östra delarna av Tyskland domineras av betongfastigheter, så kallade plattenbau, vilket är en motsvarighet till svenska miljonprogrammet. Det är enorma fastighetskomplex med väl utvecklade fjärrvärmesystem där Egains teknik kan göra stor skillnad för miljön.

- Steget vi nu tar genom att etablera ett nytt dotterbolag med kontor i Berlin är ett viktigt steg för att utveckla vår verksamhet i Tyskland och för att kunna vårda relationen med våra tyska kunder, men även för svenska fastighetsbolag som är verksamma i Tyskland, säger Thorbjörn Geiser, vd för Egain International AB.

FAKTA/
Egain är Nordens ledande koncern inom klimatstyrning av fastigheter med input av väderdata. Omsättningen är cirka 60 miljoner kronor med en årlig tillväxttakt de senaste tre åren på cirka 20 procent. Bolaget har verksamhet i bland annat Sverige, Tyskland, Finland, Estland, Danmark, Polen, Schweiz, Österrike och Rumänien.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige