Image
Kestutis Sasnauskas, vd för Eastnine.
Kestutis Sasnauskas, vd för Eastnine. Bild: Eastnine

Eastnine säljer egna aktier till fem procents rabatt

Bolag Eastnine sålde efter gårdagens stängning en miljon egna aktier för 115 miljoner kronor genom ett accelererat book building-förfarande.
Publicerad den 19 November 2020

Priset motsvarar en rabatt om 5,1 procent mot gårdagens stängningskurs. Samtidigt är Eastnines substansvärde 135 kronor per aktie.

I kretsen av investerare återfinns såväl befintliga som nya aktieägare. Likviden avses användas för att fortsätta växa genom fastighetsförvärv på bolagets huvudmarknader. Syftet med att genomföra en kapitalanskaffning genom försäljning av återköpta aktier och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt var att tillföra bolaget kapital på ett tids- och kostnadseffektivt sätt samt att öka den institutionella ägarbasen.

Transaktionen innebär att Eastnines innehav av egna aktier minskar från 1 221 200 till 221 200, motsvarande en minskning från cirka 5,5 procent till cirka 1,0 procent av samtliga aktier i bolaget.

I samband med transaktionen har bolaget anlitat ABG Sundal Collier som finansiell rådgivare och sole bookrunner och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå som legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige