Image

Domstol stoppar försäljning av skola

JURIDIK Kommunen i Övertorneå försökte sälja en skolfastighet för 100 000 kronor trots att det fanns ett annat bud på 150 000 kronor. Beslutet överklagades till länsrätten som nu stoppar försäljningen i avvaktan på dom.
Publicerad den 12 Oktober 2009

Företagarombudsmannen vid Den Nya Välfärden har tidigare anmält Övertorneå kommun till JO för att ha struntat i domstols beslut i en annan fastighetsförsäljning.

- Kommunen har struntat i konkurrerande anbud och den så kallade värderingen är löjeväckande, säger Micha Velasco, företagarombudsman vid Den Nya Välfärden.

- Det är märkligt att kommuner som Övertorneå får hållas trots att de medvetet bryter mot lagen. Uppenbarligen fungerar inte nuvarande lagstiftning eftersom kommunen tillåts fortsätta, säger Micha Velasco.

Företagarombudsmannen arbetar aktivt för att det ska införas sanktioner mot kommuner som bryter mot lag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Areim utveckla sitt nya palats – och sin kontorsportfölj

Bolag Areim gör ett nytt tungt förvärv på Stockholms kontorsmarknad. Efter köpet av Grönstedska palatset berättar Julia Mejegård, Head of Investments Sweden, om planerna för utveckling av Grönstedska palatset, synen på kontorsportföljen i dagsläget, hur man vill utveckla sin kontorsportfölj i Stockholm framöver och vilka delar av staden man ser som attraktiva för nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige