Image
Knut Rost.
Knut Rost. Bild: Diös

Diös utvecklar i centrala Borlänge

Uthyrning Under våren utvecklar fastighetsägaren Diös moderna kontor till två företag i centrala Borlänge. Det är rekryterings- och konsultföretaget Lundin & Boström som den 1 april tar plats i nya lokaler på Målaregatan, och i samband med det anpassas deras tidigare kontorsyta på Borganäsvägen för ingenjörsbyrån Svekons inflyttning i början av juni.
Publicerad den 4 Mars 2021
Annons
Image
Bild: Diös

Som tidigare berättats satsar Diös på fler ställen i Borlänge: dels i den expansiva stadskärnan där det planeras för Högskolan Dalarnas nya campus, bostäder och etableringar inom urban service, men också genom skapandet av Trafikverkets nya kontor på Röda vägen. Både Lundin & Boströms och Svekons lokaler utvecklas för att möta framtidens behov inom de respektive branscherna.

– Området kring Borganäsvägen och Målaregatan är under stark tillväxt med många spännande planer, därför känns det mycket roligt att vi får möjlighet att utveckla både Lundin & Boström och Svekons nya kontorsmiljöer här. Vi önskar båda företagen varmt lycka till i sina nya lokaler, säger Stefan Carlsson, uthyrare, Diös Dalarna.

Lundin & Boström, som varit hyresgäst hos Diös sedan 2016, är ett rekryterings- och konsultföretag som sedan starten 2008 hjälpt företag hitta rätt i rekryteringsprocessen.

– Vi uppskattar den nära dialog vi haft med Diös under processen att hitta en ny lokal som i större utsträckning tillgodoser våra behov. Det känns riktigt bra att vi blir kvar i kvarteret i lokaler som passar oss ännu bättre, säger Peter Boström, vd, Lundin & Boström.

Ingenjörsbyrån Svekon är verksamma inom mekanik, mjukvaruutveckling, industridesign, projektledning m.m och har funnits i Borlänge sedan 2020.

– Vi är inne i en expansiv fas där våra nya lokaler blir en viktig milstolpe för att kunna växa ytterligare. Som kreativt och framåtlutat bolag är det viktigt för oss att finnas i ett aktivt område där det skapas rätt förutsättningar för framtida utveckling, och det känner vi att det finns här, säger Frida Prästings, Business Area Manager Borlänge, Svekon.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY