Image
Diös säljer till Peritas i Sundsvall.
Diös säljer till Peritas i Sundsvall. Bild: Diös

Diös säljer till Peritas i Sundsvall

Transaktioner Diös säljer två fastigheter i Sundsvall, som till största del innefattar lokaler för lätt industri och ett padel-center. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 45 miljoner kronor och köpare är Peritas. Den totala ytan omfattar cirka 6 000 kvadratmeter. Den nya ägaren tillträder 1 juli.
Publicerad den 25 Juni 2020

Fastigheterna som Diös säljer ligger i Nacksta industriområde, utanför Sundsvall. Transaktionen sker i bolagsform och kommer att redovisas under tredje kvartalet 2020.

– Helt i linje med våra planer för fortsatt utveckling av centrala Sundsvall och möjligheterna till att skapa attraktiva stadskvarter, säljer vi nu två färdigutvecklade fastigheter i ett externt läge, Annie Franzon, transaktionsansvarig, Diös.

– Vi ser fram emot att tillträda dessa fastigheter och utöka vårt bestånd med kontor och lagerfastigheter, säger Petter Boström, vd, Peritas.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige