Image

Diligentia säljer helt kvarter på Strandvägen

TRANSAKTIONER Diligentia säljer ett kvarter på Strandvägen i Stockholm. Köpare är bostadsrättsföreningen Korporalen. Bland hyresgästerna finns bland annat två tunga banknamn. Priset hamnar på nästan 800 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Juni 2010

Det handlar om fastigheten där bland annat de tidigare Skandiadirektörerna Ulf Spång, Lars-Eric Petersson och Ola Ramstedt bodde.

I dag bor bland annat Hans Dahlborg, styrelseordförande i Nordea, och SEB:s förre vd Rutger Barnekow i huset.

Adresserna är Strandvägen 29-33, Grev Magnigatan 2-4, Riddargatan 60-64 och Torstenssonsgatan 3.

Den totala ytan uppgår till 15 564 kvadratmeter, varav 12 740 kvadratmeter är bostäder.

Priset på nästan 800 miljoner kronor motsvarar cirka 75 procent av marknadsvärdet.

Rosengren Kommersiella har biträtt köparen i bostadsrättsbildning och rådgivning.

- Förhandlingar har pågått sedan 2008 och idag skrivs det historia. Det är en unik fastighetsaffär där en av Stockholms finaste byggnader i Stockholms bästa läge förvärvas av dess hyresgäster, säger Bo Wergedahl på Rosengren Kommersiella.

Bünsowska huset uppfördes 1886-1888 för träpatronen Friedrich Bünsow efter ritningar av Isak Gustaf Clason. Skisserna till husets fasader tillkom under en resa till Loiredalens renässansslott.

- Byggnaden andas historia och det är ett privilegium att ha fått vara med att skriva en del av den, säger Bo Wergedahl.

Leimdörfer har varit säljaren Diligentias rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige