Image

"De stora vinnarna är de offensiva investerarna"

BOLAG Transaktionsvolymen är låg men det går att göra affärer. Det ser ljusare ut än bara för några månader sedan, menar DTZ.
Publicerad den 13 Maj 2009

DTZ har fått in fler transaktionsuppdrag under det senaste kvartalet vilket skiljer sig från några månader sedan, då många företag valde att avvakta och inte initiera några affärer. Ett flertal av affärerna ska dessutom genomföras under de närmaste månaderna, vilket bidrar till att DTZ nu ser en ljusning framöver.

- Vi märker också att bankerna börjar hitta lösningar igen efter en period av stängda dörrar. Det går vidare att skönja en ökning av efterfrågan på fastigheter. Även om vi inte är ur lågkonjunkturen än, så tycks stormen ha bedarrat något för fastighetsmarknaden i Sverige, säger Agneta Jacobsson, vd på DTZ i Sverige.

- I dessa tider är de stora vinnarna oftast de offensiva investerarna. De som passar på att utnyttja tillfällena nu när möjligheterna till bra affärer ges, menar Agneta Jacobsson.

Medan flera fastighetsföretag tvingats varsla personal som en följd av lågkonjunkturen, har det gått relativt bra för DTZ Sverige. För 2008/09 redovisar företaget en vinst inom framför allt värdering och capital markets. Den positiva trenden har fortsatt in i 2009 då flera av DTZ:s avdelningar, exempelvis office agency, har haft ett starkt inflöde av nya uppdrag.

- DTZ Sverige har klarat sig bra under dessa dystra tider och vi har till och med nyanställt. Vi har dessutom lanserat en ny retail-avdelning och växt inom fastighetsförvaltning och inom regioner som Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige