Image

De designar den perfekta stadsdelen

Bygg/Arkitektur I takt med att inflyttningen till städerna ökar, kommer det ökade bostadsbyggandet att påverka våra stadsdelar i stor utsträckning. Detta har Optimal och Wester+Elsner Arkitekter tagit fasta på och presenterar nu ett förslag på hur en stadsdel bör vara konstruerad för att maximera boendeservicen. Företagen har tagit utgångspunkt i att handel och tjänsteutbud är viktiga drivkrafter i stadsutveckling.
Publicerad den 20 Maj 2014
Den perfekta stadsdelen. Bild: Wester + Elsner/Optimal
Den perfekta stadsdelen.

- Vi funderar dagligen på hur man utvecklar en stadsdel på ett bra sätt, så att man får med såväl intresse, kunskap och inflytande från olika byggherrar, bostadsrättsföreningar och planerare. Tyvärr ser vi alltför ofta att handel och service hanteras väl slentrianmässigt i planarbetet fortsätter Dominika. Därför vill vi med vårt material sätta fokus på rätt saker, säger Dominika Andrae, seniorkonsult på Optimal.

- Tillsammans har vi samlat ett antal av de viktigaste förutsättningarna och frågorna som måste tas om hand för att skapa fungerande handel. När vi gör det kan vi skapa fungerande stadsdelar med liv och rörelse. Råden är väldigt handfasta och kan användas var man än arbetar, säger Anna Du Rietz, arkitekt på Wester+Elsner.

Frågorna närmar sig problemställningen ur handelsperspektivet i en bred mening, där man också räknar in service och andra verksamheter som finns i byggnadernas bottenvåningar.

Materialet som presenteras på Svenska stadskärnors Årskonferens i Västerås den 21 maj kallas för ”Den Perfekta Stadsdelen”.

Ämnen

Optimal på Branschguiden

När fastighetsutveckling kräver passion.
Optimal utvecklar och förädlar handelsplatser. Vi startade 2008 och är ett ungt företag med kreativa idéer som vågar tänka i nya banor. Samtidigt så har våra medarbetare lång erfarenhet av förvaltning, utveckling och uthyrning inom fastighetsbranschen vilket medför att vi har en trygg kunskapsgrund att stå på. Lägg till vårt passionerade förhållningssätt mot att utveckla framgångsrika handelsplatser så förstår du vår företagsfilosofi.

Läs mer om Optimal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ånäs om pandemins effekter: "Stor differentiering"

Bolag Atrium Ljungbergs vd om hur olika bolagets hyresgäster drabbats, och hur många miljoner man hittills lämnat i pandemirabatt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY